Ons verhaal

Ons verhaal begint in 1988

Als gepassioneerde saxofoniste wil Karine haar kinderdroom waarmaken: een muziekwinkel uitbaten. Ze neemt een voorzichtige start door in haar woning een kamer in te richten als winkel, Muziekhandel Karine is geboren. Na twee jaar krijgen Karine en Pierre de kans om samen met peuter Bart te verhuizen naar de Antwerpsesteenweg in Westmalle, over het gemeentehuis. Ze maken de sprong en de winkel wordt gevuld met een trompet, saxofoon, trombone, dwarsfluit, viool, enkele gitaren,…én accordeons! Vanaf het begin is het motto “Muziek voor iedereen, niet enkel voor wie het betalen kan”. Om die reden neemt ze ook het bestuur over van het lokale Jeugd Muziek Atelier, want vrijwilligers die muziekles geven zijn goedkoper dan een academie. Meer dan 20 jaar lang krijgen hier jaarlijks 400 jongeren muziekles. Karine merkt op dat je in België reeds alle instrumenten kan huren, behalve accordeons. De ouders van een kind dat geïnteresseerd is in accordeon, zijn dus verplicht om onmiddellijk een duur instrument aan te schaffen. Hier moest iets aan gedaan worden want maar al te vaak werden deze kinderen verplicht om een ander instrument te kiezen om budgettaire redenen! Alle spaarcenten worden bij elkaar gelegd om enkele accordeons voor beginners te kopen die vervolgens werden verhuurd. Schoonvader Louis, een getalenteerde accordeonist, neemt de herstellingen en het onderhoud voor zijn rekening. Naarmate de jaren vorderen worden meer modellen aan het assortiment toegevoegd. Vandaag zijn we trots om te kunnen zeggen dat we accordeons verhuren voor vierjarigen tot een model dat kan gebruikt worden in het eerste jaar conservatorium.

Helaas wordt Karine op veel te jonge leeftijd getroffen door een ongeneeslijke ziekte. Dit zorgt ervoor dat haar man Pierre en zoon Bart uit de schaduw treden om haar levenswerk voort te zetten.

Met evenveel passie en gedrevenheid zetten we alles in het werk om elke klant met de meest geschikte accordeon naar huis te laten gaan. Dit kan met een huurinstrument zijn of een aangekochte nieuwe of tweedehands accordeon. Zeer interessant is onze huurkoopformule die al 30 jaar dezelfde is: bij aankoop van een accordeon na de huurperiode, wordt steeds het huurgeld van één jaar in mindering gebracht. Dit kan een nieuwe of een tweedehandsaccordeon zijn. En niet te vergeten: je mag huren zolang je wilt, je bent niet verplicht om aan te kopen.

Zaterdag 13 juli gesloten * fermé samedi 13 juillet